Friday 2 January 2015

Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ κ.Κουτσοκούμνη, στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου - Η συνάντηση των 16

Σήμερα στις 11:00 το πρωί, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ.Κουτσοκούμνης, έδωσε Συνέντευξη Τύπου, ενώ το απόγευμα στις 17:00, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των 16, δλδ του κ.Κουτσοκούμνη με τους 12 Προέδρους των σωματείων Α' κατηγορίας καθώς και 3 της Β' (Άρη, ΑΕΠάφου, ΕΝΠ) για θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο μας και τους τρόπους επίλυσης τους, ενώ θα αποφασιστεί αν θα οριστεί ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή αναφορικά με τις καταγγελίες Μ. Παναή.

Η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα που αφορούν το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη:

Αγαπητοί Φίλοι,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Ερχόμενος πίσω από το Μαρόκο όπου συμμετείχα σε συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ, και αφού προηγήθηκε η Δημοσιογραφική διάσκεψη Παναγή και άλλες τοποθετήσεις του στα media, είχα δηλώσει ευθαρσώς ότι όλοι μας, οι υγιώς σκεπτόμενοι στο ποδόσφαιρο, είμαστε στο ίδιο χαράκωμα μαζί του.

Τον συγχάρηκα γιατί έστω και αργά, κατέθεσε στην αστυνομία στοιχεία, που επιτέλους, θα μας έδιναν κάποια αρχή, ένα έναυσμα, για να ξεκαθαρίσουμε αρκετά που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο, ειδικά στο θέμα στημένοι αγώνες. Τα κατάθεσε δε, στο πλέον αρμόδιο σώμα.

Ευθαρσώς μίλησα ότι στημένοι αγώνες πρέπει να γίνονται γιατί έρχονται φάκελοι από την ΟΥΕΦΑ. Η διάκριση στους φακέλους είναι “πιθανότητα στημένου λόγω αυξημένης δραστηριότητας στο στοίχημα”. Με βάση αυτή την διάκριση σημαίνει ότι κάποιοι (αν όχι όλοι) από τους φακέλους που λάβαμε, καταδείκνυαν στήσιμο.

Αναφορικά με τους φακέλους, πρώτη η ΚΟΠ ανέδειξε το θέμα και το πρόβλημα. Πάντοτε μέσα στα πλαίσια της υποχρέωσης που είχαμε αλλά και της συνεργασίας μας με την αστυνομία, καταθέταμε έγκαιρα τους φακέλους στην αστυνομία για έρευνα. Εκφράσαμε και απόψεις στην βουλή αλλά και δώσαμε στους βουλευτές όλους τους αγώνες για τους οποίους έφτασε φάκελος.

Δεν ανέδειξε το θέμα ο κ. Παναγή. Το αναδείξαμε εμείς. Προσπαθήσαμε να πάρουμε κάποια μέτρα για τους φακέλους. Είμαστε η μοναδική ομοσπονδία στην Ευρώπη που πήρε μέτρα έστω και αν, από τα στοιχεία δεν μπορείς να γνωρίζεις τον δράστη ή τους δράστες οι οποίοι μπορεί να είναι τόσο εντός ποδοσφαίρου αλλά και εκτός ποδοσφαίρου. Συμφωνήσαμε παλαιότερα και με εταιρείες στοιχημάτων για έγκαιρη προειδοποίηση και σας θυμίζω αγώνες που είχαμε αναβάλει λόγω αυξημένου στοιχήματος. Ζητήσαμε από την ΟΥΕΦΑ και επισκέφθηκε την Κύπρο το 2011 για να βοηθήσει σε κάποια θέματα φακέλων την αστυνομία. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Ομοσπονδία στην Ευρώπη.

Εν πάση περιπτώσει, αμέσως μετά τις καταγγελίες Παναγή, συγκάλεσα από το εξωτερικό, ευρεία σύσκεψη προέδρων. Στην συνεδρία ζήτησα από όλα τα σωματεία τόσο στην κατ ιδίαν σύσκεψη που είχαμε αλλά και δημόσια, ότι γνωρίζουν που μπορεί να είναι χρήσιμο για την αστυνομία να το καταθέσουν. Ζήτησα δημόσια από όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα και που γνωρίζουν κάτι να το δηλώσουν στην αστυνομία.

Δεν γνωρίζω τι έγινε και πόσοι έδωσαν καταθέσεις.

Ζήτησα την δημιουργία ερευνητικής από πρώην δικαστικούς ή εγνωσμένου κύρους δικηγόρους υπό την γενική συνέλευση.

Ζήτησα από την ΟΥΕΦΑ να είναι στο περίμενε αν χρειαστεί βοήθεια σε κάτι η αστυνομία και η ΟΥΕΦΑ ανταποκρίθηκε θετικά.

Την ίδια νύχτα που είχαμε την σύσκεψη προέδρων και γίνονταν οι πιο πάνω δηλώσεις μου, πριν σχεδόν δύο εβδομάδες, η αστυνομία με διάταγμα παραλάμβανε υλικό από τα γραφεία της ΚΟΠ και το σύνολο των ηλεκτρονικών μας υπολογιστών. Παρά την πίκρα μας δεν ψέξαμε την αστυνομία. Το είδα σαν ευκαιρία πιστοποίησης ότι ουδέν μεμπτόν στην ΚΟΠ. Έστω και αν σε άλλες έρευνες η αστυνομία δεν έπραξε το ίδιο, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου τα στοιχεία ήταν συντριπτικά.

Πήρανε τους υπολογιστές όλων των τμημάτων, Εθνικών ομάδων, προπονητών, λογιστηρίου, προσωπικούς υπολογιστές κλπ.

Βλέποντας το διάταγμα την επομένη αντιλήφθηκα ότι η έρευνα στην ΚΟΠ δεν ήταν για στημένους αγώνες. Το διάταγμα που λήφθηκε από το δικαστήριο μιλούσε για διάφορα ποινικά αδικήματα και όχι για στημένους αγώνες. Ας εξετάσει λοιπόν η αστυνομία όλα τα ποινικά αδικήματα που προκύπτουν από την δουλειά μας στην ΚΟΠ. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθεί ο κόσμος, ότι η ΚΟΠ και σοβαρά διαχειρίζεται το ποδόσφαιρο και σοβαρά τα του οίκου της.

Τρεις εβδομάδες μετά τις καταγγελίες Παναγή διαπιστώνουμε ότι ο κ. Παναγή δεν προσκόμισε στην αστυνομία πρωτογενή μαρτυρία όπως πιστεύαμε. Αν το έπραττε η αστυνομία θα ενεργούσε με πολύ διαφορετικό τρόπο. Δυστυχώς αυτή είναι η διαπίστωση μας. Λέω δυστυχώς, διότι και πάλι η έρευνα για στημένους αγώνες φαίνεται ότι δεν θα καταδείξει κάτι το σημαντικό. Μακάρι να ήταν αλλιώς.

Θα μπορούσα σε αυτό το σημείο να μιλήσω για τον κύριο Παναγή όπως πολλοί πίστευαν ότι θα πράξω. Θα μπορούσα να παραθέσω και κίνητρα του αλλά και άλλα. Δεν θα το πράξω. Αυτή την στιγμή δεν έχει καν σημασία. Ούτε θα χρησιμοποιήσω λέξεις που παραπέμπουν σε σημεία του σώματος μου ή τον ανδρισμό του, προσφιλείς του εκφράσεις σε δηλώσεις του. Δυστυχώς για τον ίδιο. Απλά θα πω ότι η επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου ήταν αχρείαστη. Μια τόσο σοβαρή έρευνα και σοβαρές καταγγελίες επιζητούν και σοβαρότατη γενική συμπεριφορά από όλους.

Το ερώτημα που αιωρείται αναπάντητο στο δικό μου μυαλό είναι, «αν μέσα σε τόσα χρόνια θητείας στο ποδόσφαιρο ο κ. Παναγή που πέρασε από όλες τις κατηγορίες διαιτητών δεν είχε έστω και μια προσέγγιση για συγκεκριμένη απόδοση στο γήπεδο, γιατί πιστεύει ότι είχαν άλλοι συνάδελφοι του και που το βασίζει;» Γιατί αν είχε κάποια προσέγγιση, αυτή θα ήταν πρωτογενής μαρτυρία.

Με τα τόσα λίγα που αυτή την στιγμή έχει η αστυνομία στα χέρια της (έτσι το αντιλαμβάνομαι προσωπικά) σε μια διαδικασία διερεύνησης που είναι ίσως στα πολύ αρχικά της στάδια, είχαμε και την είσοδο κάποιων πολιτικών ή και συμβούλων πολιτικών με εισηγήσεις και προτροπές παραίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ προεξέχοντος του κ. Τριανταφυλίδη και κ. Τορναρίτη. Με εκπλήττουν και οι δύο, γιατί σε παρόμοιες περιπτώσεις σκανδάλων σε ημικρατικούς, κρατικούς, τραπεζικούς αλλά και σε δημοτικούς οργανισμούς, δεν είχαν τις ίδιες ευαισθησίες και απαιτήσεις. Θεώρησαν ότι ουδείς ένοχος μέχρι αποδείξεως της ενοχής του.

Αν κάνουμε λάθη κύριοι; Και βέβαια κάνουμε λάθη. Κάθε ζωντανός οργανισμός κάνει λάθη. Αν είχαμε τις παραλήψεις μας; Ναι. Αν αποφάσεις μας δημιούργησαν προκατάληψη; Ναι. Αν δεν περάσαμε πάντα τα μηνύματα όπως θα έπρεπε; Ναι. Αν από καιρό σε καιρό επιλέξαμε λάθος άτομα για συγκεκριμένες θέσεις. Και βέβαια. Ουδείς αλάνθαστος.

Δεν είμαστε όμως εμείς που κουρέψαμε τις καταθέσεις του κόσμου, ούτε εμείς που ρίξαμε την οικονομία στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, ούτε εμείς που δημιουργήσαμε ανεργία στο 40% για τους νέους και 20% γενικά. Δεν είμαστε εμείς που κλείσαμε τράπεζα και ρίξαμε νοικοκυριά στην απόγνωση, ούτε εμείς που μειώσαμε μισθούς, και απολύσαμε κόσμο. Δεν είμαστε εμείς που αναγκάσαμε τον κόσμο να προσφύγει στα κοινωνικά παντοπωλεία ούτε εμείς που καταστρέψαμε τα όνειρα της νεολαίας μας.

Όχι. Το ποδόσφαιρο δεν δέχεται μαθήματα από τους πολιτικούς που έφεραν το τόπο στο χάλι που βρίσκεται σήμερα.

Και ας μην βγουν κάποιοι να μας πουν ότι είναι οι άλλοι. Όλοι μαζί ψηφίζανε τους προϋπολογισμούς του κράτους και όλοι μαζί βλέπανε το ELA να γίνεται το έλα να δεις και όλοι μαζί δεχόντουσαν τον δανεισμό και την υποθήκευση της Κύπρου και όλοι μαζί έδιναν από την τσέπη μας στην Λαϊκή τράπεζα πέραν του δισεκατομμυρίου λίγους μήνες πριν να κλείσει.

Δεν είναι το ποδόσφαιρο κύριοι που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τρέχει τους πολιτικούς για προβολή. Είναι οι πολιτικοί κάθε φορά που, όταν το ποδόσφαιρο έχει τις επιτυχίες του, είτε πλησιάζει εκλογική περίοδος, τρέχουν όλοι να πάρουν λίγη από την δόξα, να φανούν στις κάμερες, να κάνουν δηλώσεις, να υπενθυμίσουν στον κόσμο ότι είναι υποψήφιοι. Εξαιρώ τους λίγους που είναι όντως κάθε εβδομάδα στα γήπεδα γιατί πραγματικά αυτοί είναι φίλαθλοι.

Δεν έχουμε να πάρουμε κανένα μάθημα από τους πολιτικούς και τους συμβούλους των πολιτικών. Αντίθετα. Έχουμε μόνο να δώσουμε. Έχουμε να δώσουμε μαθήματα χρηστής διοίκησης, νοικοκυρεμένων οικονομικών, σωστού προγραμματισμού. Η ΚΟΠ, δεν λαμβάνει ούτε ένα σεντ από το κράτος. Όλα όσα έχει δημιουργήσει και πετύχει η ΚΟΠ, τα ανθηρά της οικονομικά, το οικονομικό της μέγεθος και κοινωνική εμβέλεια δεν το χρωστάει στο κράτος. Δεν στοιχίζουμε στους συμπολίτες μας τίποτα. Ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Χορηγία προς ΚΟΠ, μηδέν. Οι πολιτικοί ας μας αφήσουν ήσυχους και ας στρέψουν την προσοχή τους στους οργανισμούς που ελέγχουν άμεσα.

Σε όσους ευφυείς δήλωσαν ότι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ενταχθεί στο κράτος, απαντώ πως πραγματικά με τέτοιες δηλώσεις δείχνουν και το πόσο απομακρυσμένοι είναι από τον χώρο. Δεν δέχεται κύριοι η ΦΙΦΑ την εξάρτηση του ποδοσφαίρου από το κράτος. Άλλως πως, καληνύχτα διεθνές ποδόσφαιρο. Όπως ακριβώς έπαθε η Ελλάδα μετά το 2004 που αποβλήθηκε για μερικές εβδομάδες από την ΦΙΦΑ. Μερικές εβδομάδες γιατί η πολιτική ηγεσία τότε έκανε κωλότουμπες για να αλλάξει και νόμους και κανονισμούς.

Αλλά ακόμα και αν αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικά, να ενταχθούμε δηλαδή στο κράτος, θα το επιθυμούσαμε σαν κράτος; Ποιος κρατικός φορέας είναι σήμερα υγιέστατος οικονομικά; Ποιον κρατικό φορέα δεν επιχορηγούμε όλοι οι πολίτες; Ποιος κρατικός φορέας είναι καθαρός στις εκθέσεις του γενικού ελεγκτή;

Ούτε δέχεται η ΦΙΦΑ, πολιτικές αποφάσεις ή νόμους που να εμπίπτουν μέσα στις εξουσίες της γενικής συνέλευσης, όπως π.χ. θητεία μελών διοικητικού συμβουλίου κλπ. Μέχρι και αυτές οι προτροπές για παραιτήσεις, δεν είναι επιτρεπτές από την ΦΙΦΑ.

Είναι εμφανέστατο, ότι κάποιοι θέλουν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου στο αγαπημένο του άθλημα μήπως και ξεχάσει τα σκάνδαλα που έχουν προκύψει και που είναι γνωστά και όσα πιθανόν ακόμη να είναι άγνωστα. Ας δώσουν λοιπόν όλοι, με την ίδια ευκολία και καλή διάθεση που εμείς δώσαμε τους ηλεκτρονικούς μας υπολογιστές στην αστυνομία για εξέταση. Ας παραλάβουν τους Η/Υ από τα δημαρχία, τους ημικρατικούς και τους κρατικούς οργανισμούς και τα κόμματα. Ας ξεκινήσουμε όλοι την κάθαρση. Στα κάτω κάτω όλοι οι πιο πάνω επιχορηγούνται πολύ αδρά από το κράτος.

Χαιρετίζω τοποθετήσεις κομμάτων που δήλωσαν αναμονή στην έκβαση της αστυνομικής έρευνας. Και χαίρομαι γιατί έστω και λίγα, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα μας με την δέουσα σοβαρότητα.

Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή για όλους. Δυστυχώς το κατακρεούργημα της κοινωνίας που έγινε το 2013, ώθησε τον Κύπριο να βλέπει παντού ενόχους και να θεωρεί τους πάντες ένοχους μέχρι αποδείξεως της αθωότητας τους. Δεν αδικώ κανένα. Όσοι είμαστε δημόσια άτομα θα πρέπει να το υποστούμε. Διαβάζω στα κοινωνικά δίκτυα τις καταχωρήσεις του Κύπριου. Λυπούμαι να πω ότι φτάσαμε στην εποχή που κυνηγούμε μάγισσες χωρίς ουσιαστικά στοιχεία. Αν ο κόσμος μπορούσε θα έστηνε λαϊκά δικαστήρια, κάτι όπως στην γαλλική επανάσταση. Εδώ φτάσαμε ή εδώ μας φέρανε.

Έχω πει και σε προηγούμενες δηλώσεις μου ότι ανεξάρτητα από την έκβαση της έρευνας της αστυνομίας, ίσως αυτή είναι η ευκαιρία για να επανατοποθετήσουμε κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο. Έχουμε προβλήματα και κάποια από αυτά πηγάζουν από την ανάγκη, ή την προσπάθεια αν θέλετε του κάθε παίκτη στον χώρο να έχει όσο το δυνατό περισσότερα πλεονεκτήματα με το μέρος του. Αυτό το γεγονός οδηγεί και μεταφράζεται πολλές φορές σε αφόρητες πιέσεις προς τους διαιτητές, προς όλα τα θεσμικά όργανα της ΚΟΠ και όχι μόνο. Αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί την άκρατη προκατάληψη. Κάποτε με ή και χωρίς ουσία κάποτε εν δικαίω και κάποτε όχι.

Πως προχωρούμε;

Έχω την άποψη ότι η αστυνομία εξαιρετικά δύσκολα θα έχει επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανάλαβε για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος και σίγουρα δεν θα φέρει και την ευθύνη. Έχω την έντονη θέση ότι η ερευνητική που πρότεινα στους προέδρους των σωματείων υπό την γενική συνέλευση θα πρέπει να συγκροτηθεί. Μια πειθαρχική ερευνητική θα μπορούσε να λάβει υπόψη της στοιχεία που η αστυνομία δεν μπορεί με την αυστηρή νομολογία που την διέπει. Σε αυτή την επιτροπή θα πρέπει πρώτος να καταθέσει ο κ. Παναγή ότι κατέχει, ανεξάρτητα αν κάποια από αυτά δεν θα ήταν αποδεχτά σε δικαστήριο. Μια αθλητική ερευνητική επιτροπή μπορεί να αξιολογήσει τέτοιου είδους στοιχεία, να τα αποδεχτεί ή όχι και να λειτουργήσει ανάλογα.

Κατά δεύτερον. Θεωρώ ότι σε ολόκληρο το φάσμα του ποδοσφαίρου θα πρέπει να λειτουργήσει κώδικας δεοντολογίας ή ηθικής. Υπάρχει και λειτουργεί κάποιος κώδικας ηθικής μέσα από τα άρθρα του πειθαρχικού κανονισμού αλλά δεν περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των ατόμων που ασχολούνται με το άθλημα ούτε και είναι ολοκληρωμένος. Δεν αναφέρεται π.χ. σε πελατειακές σχέσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προκατάληψη. Δεν υπάρχουν άρθρα π.χ. για αντιπροσώπους ποδοσφαιριστών ή κώδικας ηθικής διαιτητών στην έκταση που θα με ικανοποιούσε προσωπικά, κώδικας ποδοσφαιριστών κλπ. Το κώδικα αυτό θα πρέπει να τον συζητήσουμε με τους προέδρους και μέσα από τις εμπειρίες τους να ξεκινήσουμε κάτι. Δεν μιλάω για φίμωση. Μιλάω για κώδικα ηθικής και συμπεριφοράς.

Κατά τρίτον. Να γίνει επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ η οποία με τις γνώσεις της και την εμπειρία της μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά και διάφορα. Άλλες απόψεις μου θα τις συζητήσω με τους προέδρους το απόγευμα.

Τέλος, έχω την άποψη ότι το ποδόσφαιρο αυτή ιδιαίτερα την περίοδο, χρειάζεται ηρεμία. Αν οι πρόεδροι, το απόγευμα, αποφασίσουν ότι θα κάνουν τομές, αυτές οι τομές δεν θα λειτουργήσουν από αύριο. Χρειάζεται χρόνος. Και αυτή την πίστωση χρόνου θα πρέπει όλοι να την δώσουμε στο ποδόσφαιρο. Οι δε πρόεδροι κατά κύριο λόγο είναι αυτοί που θα δώσουν ή δεν θα δώσουν την ηρεμία που χρειάζεται τώρα το ποδόσφαιρο.

Γνωρίζω ότι κάποια από τα πιο πάνω θα ενοχλήσουν. Κάποιοι θα τεμαχίσουν το κείμενο και θα χρησιμοποιήσουν λέξεις και προτάσεις μου κατά το δοκούν. Δεν έχω σκοπό να μπω σε αντιπαράθεση με κανένα. Ούτε και πολιτικές βλέψεις έχω. Είναι δικαίωμα του προέδρου της ΚΟΠ όμως, να εκφέρει χωρίς φόβο και πάθος τις θέσεις του και τις απόψεις του και την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνεται, όσο ενοχλητικός και αν θα είναι σε κάποιους, πάντοτε βέβαια μέσα σε πλαίσια σεβασμού και εκτίμησης.

Προς τα ΜΜΕ. Με γνωρίζετε χρόνια. Γνωρίζετε ότι ποτέ δεν έχω επέμβει σε κανενός το έργο και πάντοτε καλοπροαίρετα δέχτηκα την όποια σας κριτική τόσο σαν άτομο, όσο και σαν πρόεδρος της ΚΟΠ. Όσο σκληρή και αν ήταν. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για τους συναδέλφους μου στο διοικητικό συμβούλιο. Δεν νομίζω ότι τα επίθετα που λίγοι από εσάς κολλούν πριν ή μετά το όνομα μου περιποιούν τιμή στον οποιοδήποτε τα γράφει.

Λέω πάντα στη ζωή μου ότι τα επίθετα χαρακτηρίζουν αυτόν που τα γράφει και όχι τον στόχο και σίγουρα δεν αναφέρομαι σε πειράγματα σας. Κάποιοι από εσάς έχετε αναδείξει και ενόχους πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι έρευνες. Κάποιοι με άρθρα σας καταδικάζετε ολόκληρο το Κυπριακό ποδόσφαιρο και οι ειρωνείες σας δεν έχουν όριο. Είναι η πεποίθηση μου ότι και τα ΜΜΕ έχουν τον μεγάλο δικό τους ρόλο να διαδραματίσουν πάντα μέσα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αυτόν το ρόλο θα τον βρείτε εσείς οι ίδιοι. Εμάς δεν μας ενοχλεί η κριτική, αντίθετα μας δυναμώνει. Προσωπικά θα συνεχίσω να σας εκτιμώ και να σας αγαπώ ανεξάρτητα.

Το ποδόσφαιρο μας πέρασε κρίσεις και στο παρελθόν. Αυτές τι κρίσεις δεν μας τις έλυσε κανένας εξωτερικός παράγοντας. Με ευθύνη και υπευθυνότητα τις επιλύσαμε μόνοι. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Εμπιστεύομαι την ομάδα των προέδρων όλων των κατηγοριών και πιστεύω ότι και αυτοί εμένα. Μαζί, μπορούμε.

Εύχομαι σε όλους ένα υγιές και όμορφο 2015.

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015
Δελτίο Τύπου > cfa.com.cy
Team > apoelgroup.com

No comments:

Post a Comment