Thursday 16 July 2015

Ίδιο σενάριο, διαφορετικοί πρωταγωνιστές


Ως συνειδητά και σταθερά προσηλωμένος στην Ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας, δεν θέλω να κρύψω έναν βαθύ στεναγμό στεναχώριας για την επιλογή του κυρίου Ντομίγκος Πασιένσια να μην αποτολμήσει να χρησιμοποιήσει τους πιο έτοιμους όπως ο ίδιος είχε υποσχεθεί (π.χ. Βάντερ - Στίλιτς - Χαραλαμπίδη) στον αγώνα του ΓΣΠ, χωρίς να προσωποποιώ το θέμα, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία της νίκης.

Ο επαναληπτικός στα Σκόπια φαντάζει τώρα βουνό τρις θεόρατο, που αν δεν καταφέρει τελικά να προσπεράσει, τότε το φετινό ΑΠΟΕΛ θα "χρεοκοπήσει" από όλες τις απόψεις.

Να σημειώσω ωστόσο, ότι το αγωνιστικό πλάνο που ακολούθησε, δεν ήταν πλάνο νίκης αλλά πλάνο να μην δεχθεί γκολ, χωρίς τις απαιτούμενες εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο, ενώ κάποιοι παίκτες φάνηκαν ασυνεπείς στα καθήκοντα τους μέσα στο παιγνίδι.

Η αντίδραση του στη διάσκεψη μετά το τέλος του αγώνα ήταν η μη αρμόζουσα.

Το τέλος της προετοιμασίας στην Πολωνία βρήκε την ομάδα ανέτοιμη και ο προπονητής διαβεβαίωνε ότι θα ήταν έτοιμη στον πρώτο επίσημο αγώνα... -Ο αγώνας με τη ΔΟΞΑ λογικά έπρεπε να θεωρηθεί σαν μια προπόνηση, αφού η ομάδα της Κατωκοπιάς δεν είχε αρχίσει προετοιμασία κι όχι να του δοθεί η προβολή που δόθηκε-.

Ήταν;
Ή ο κύριος Πασιένσια ήταν τελικά σε άλλο γήπεδο ή οι 14,000 κόσμου στις κερκίδες έβλεπαν άλλο παιγνίδι.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ, μέσα από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, θέτει ανοιχτά θέμα καταλληλότητας του Ντομίγκος Πασιένσια, αμφισβητώντας την ικανότητα, την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητα του, να οδηγήσει την ομάδα σε Ευρωπαϊκό Όμιλο.

Ίδιο σενάριο, διαφορετικοί πρωταγωνιστές..

Ο Πρόεδρος Πετρίδης στις 10 του Μάη μετά την ήττα από τον Απόλλωνα (είχε προηγηθεί η ήττα από την ΑΕΚ) και προ του κινδύνου της απώλειας του τίτλου, απομάκρυνε αμέσως τον Γερμανό προπονητή Τόρστεν Φινκ από τα καθήκοντα του και εμπιστεύτηκε την ομάδα στο τρίο Μαντούκα - Σατσιά - Κωστή για να πετύχει το σκοπό του και τον πέτυχε. Ποια η διαφορά τώρα;

Αν αύριο στα ΣΚΟΠΙΑ χαθεί η πρόκριση, μαζί και η Ευρωπαϊκή προοπτική, δεν θα υπάρξει 2η ευκαιρία για να προλάβει κάποιος την καταστροφή κι ούτε νέος ΜΑΛΟΝΕ για να τα μπαλώσει.

Ήδη οι εκπτώσεις είχαν αρχίσει με τις πρώτες δηλώσεις του Προέδρου, αλλά και των υπολοίπων, που κάνουν λόγο για Ευρωπαϊκό ΑΟΡΙΣΤΟ όμιλο, χωρίς να τολμούν να αναφερθούν στο Champions League αφού όλοι γνωρίζουμε πως ένεκα της δυσχερής βαθμολογικής μας θέσης τα πράγματα σαφώς και θα είναι πολύ δυσκολότερα από προηγούμενες κληρώσεις.

Όταν όμως... δεν μπορώ να αποκλείσω τον "Εθνικό Άχνας που φορά φανέλες του Ερμή Αραδίππου", με έναν προϋπολογισμό που έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια, τότε ναι, περί άλλων τυρβάζουμε.

Να σημειώσω, ότι ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο αγώνας στα Σκόπια κρύβει παγίδες, ενώ ακόμη περισσότερες δυσκολίες παραμονεύουν αν δεν προκριθούμε.

Η ιστορία εκδικείται και η πρόβλεψη που αποτολμώ να κάνω είναι, ότι σε περίπτωση αποκλεισμού, από την επαύριο, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο στον ΑΠΟΕΛ.


1 comment:

  1. γιατι τόση αρνηση ρε παιδί μου.Δωστε τους μία ευκαιρία.Η μη συμπεριληψη του Χαραλαμπίδη στους 18 ξενίζει.Οι σκοπιανοι δεν έδειξαν τιποτα Μπορουμε να πάμε στα Σκόπια και να νικήσουμε.Σκεφτόμαστε θετικά

    ReplyDelete