Thursday 29 October 2015

ΟΛΕ Cavegol


Ήρθε κι έφερε την άνοιξη του γκολ στον διαχρονικά ταλαιπωρημένο από επιθετικούς δεύτερης διαλογής Κυπριακό ΘΡΥΛΟ, που έχει να ζήση τέτοια καρποφορία στο γκολ από τον καιρό του Μίστερ Γκολ, του Γκόκιτς και του Γιόζεφ Κίπριχ.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον σεβαστό κύριο Fernando Cavenaghi, αφού στην πατρίδα του τα ολοσέλιδα και οι διθύραμβοι για τον Cave En El Corazon, αποτελούσαν συχνό φαινόμενο, κάτι που φαίνεται να κερδίζει σιγά-σιγά και στον Κυπριακό τύπο.

Στις 6 Αυγούστου σήκωσε το Campeón Copa Libertadores 2015 (αντίστοιχο τρόπαιο του Uefa Champions League) της Λατινικής Αμερικής και 19 μέρες αργότερα (25 Αυγούστου) φόρεσε την φανέλα του ΘΡΥΛΟΥ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Με το 1ο γκολ που πέτυχε ο ΚΑΒΕ κόντρα στην Σαλαμίνα, ισοφάρισε το περσινό ρεκόρ τερμάτων που πέτυχε με την River Plate που ήταν τα 11 τέρματα και στη συνέχεια με το 2ο το ξεπέρασε, φθάνοντας έτσι τα 12 συνολικά τέρματα.

Επόμενος στόχος του ΚΑΒΕ είναι να σπάσει το φράγμα των 13 τερμάτων που πέτυχε με την Bordeaux στον 3ο χρόνο παρουσίας του στη Γαλλική ομάδα (2008/09) ενώ πιο ψηλά στην κλίμακα των γκολ, βρίσκονται άλλα 2 ρεκόρ σε 2 διαφορετικές σεζόν.

Η χρονιά του 2007/2008 με την Bordeaux και τα 15 τέρματα, ενώ στο ψηλότερο σκαλοπάτι της καριέρας του είναι η χρονιά 2011/2012 με την River Plate και τα 19 τέρματα στην Prim B Nacional βοηθώντας την River Plate να γυρίσει στα σαλόνια της Primera Divisiόn.

ΕΞΙ ΠΡΩΤΙΕΣ..
Στο Κυπριακό πρωτάθλημα ο CAVEGOL μετρά 6 πρωτιές μέχρι αυτή τη στιγμή:
  • 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος με 12 γκολ (2 με Πάφο, 1 με ΑΕΚ, 1 με Δόξα, 1 με Άρη, 2 με ΕΝΠ, 3 με ΑΕΛ και 2 με τη Σαλαμίνα.)
  • 1ος στα εύστοχα πέναλτι του Πρωταθλήματος με 4 γκολ (1 με ΕΝΠ, 1 με ΑΡΗ, 1 με Δόξα και 1 με ΑΕΛ)
  • Είναι ο μοναδικός παίκτης στο πρωτάθλημα που πέτυχε χατ-τρικ. (3 με ΑΕΛ)
  • 1ος στα διπλά τέρματα σε 3 αγώνες πρωταθλήματος. (2 με Πάφο, 2 με ΕΝΠ και 2 με τη Σαλαμίνα)
  • 1ος σκόρερ στους παίκτες που σκόραραν ως αλλαγή, το πέτυχε σε 4 παιγνίδια (1 με ΑΕΚ, 2 με Πάφο, 1 με ΑΡΗ και 1 με Δόξα)
  • Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος που σκόραρε και στα 7 παιγνίδια που αγωνίστηκε. (2 Πάφος, 1 ΑΕΚ, 1 Δόξα, 1 Άρης, 2 Ένωση, 3 ΑΕΛ και 2 Σαλαμίνα).
Στην Ευρώπη με τον ΑΠΟΕΛ..
 - Ο ΚΑΒΕ αγωνίστηκε σε τρία παιγνίδια σαν αλλαγή, με Schalke, Sparta και Αστέρα, ενώ σκόραρε το παρθενικό του Ευρωπαϊκό γκολ με τον ΑΠΟΕΛ, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην νίκη του ΘΡΥΛΟΥ με 2-1 στο ΓΣΠ.

 -Λατρεία ο ΚΑΒΕ από τους φίλους του ΘΡΥΛΟΥ... αλλά και από τα Ballboys που μετά από κάθε αγώνα του ζητούν τη φανέλα του.


No comments:

Post a Comment