Tuesday 5 January 2016

Όλοι μαζί και εξ ανάγκης, αναπόφευκτη πραγματικότητα


Μπορεί το κλίμα για τον Τιμούρ να είναι βαρύ με τα τόσα μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά και την έντονη μουρμούρα εκ μέρους του κόσμου, όμως ο ίδιος δεν θα παραιτηθεί, είτε γιατί οχυρώθηκε πίσω από το συμβόλαιο του (όλοι το κάνουν στο ΑΠΟΕΛ, γιατί όχι κι αυτός;), είτε γιατί πιστεύει ότι έχει το μαγικό ραβδί και στο τέλος θα τα καταφέρει. Ο ίδιος πάντως υποσχέθηκε στην διοίκηση ότι μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση.

Η Διοίκηση μη έχοντας άλλη επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή επιλέγει την απόλυτη στήριξη στον Γεωργιανό Κόουτς που είναι και το πιο σοφό.

Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα, είναι σύνεση, ψυχραιμία και ομοψυχία από όλους.

Μπορεί η φράση "είναι βαρύ το κλίμα" να είναι χιλιοειπομένη και στερεότυπη, αλλά αντικατοπτρίζει απόλυτα την ψυχολογία όλων στον Αρχάγγελο. Την χθεσινή δήλωση της Διοίκησης προς τους ποδοσφαιριστές ότι "η πόρτα είναι ανοικτή και όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει, είναι ελεύθερος να φύγει" δεν την εκμεταλλεύτηκε κανείς (τρελοί είναι να φύγουν;).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Με την σειρά της η Διοίκηση για να δείξει πυγμή και για να προειδοποιήσει όλους στον Αρχάγγελο, έθεσε εκτός ομάδας τον Κωνσταντίνο Μακρίδη για παράπτωμα που συνέβη στη διάρκεια του ημιχρόνου με την Δόξα (μια απάντηση του Μακρίδη στον Τιμούρ, θεωρήθηκε ειρωνική, λένε) μια απόφαση όμως που δεν είναι ξεκάθαρη αφού δεν τον αποδεσμεύει, απλά τον θέτει εκτός ομάδας για άγνωστη χρονική περίοδο. Ο Μακρίδης δεσμεύεται με συμβόλαιο διετούς διάρκειας και για να αποδεσμευτεί πρέπει να αποζημιωθεί ή να βρεθεί άλλη ομάδα να τον αποκτήσει και να αναλάβει το υπόλοιπο του συμβολαίου του. Ο Κίρζης πάντως δεν ενδιαφέρεται, η Ομόνοια δεν έχει αυτά τα χρήματα, οπότε μένει μέχρι να επανέλθει.

Τα 11 αχώνευτα αρνητικά αποτελέσματα (9 ήττες και 2 ισοπαλίες) από τους συνολικά 22 αγώνες του Τιμούρ στον ΑΠΟΕΛ, μοιάζουν με δαμόκλειο σπάθη να κρέμεται πάνω από τον ηλεκτρικό πάγκο της ομάδας, όμως συμφωνούμε ότι δεν είναι σοφό να γίνει αλλαγή νέας τεχνικής ηγεσίας τη δεδομένη στιγμή, παρά την απαίτηση μεγάλης μερίδας του κόσμου που ζητά την απομάκρυνση του σημερινού προπονητή από την Τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Κετσπάγια, αλλά για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, άλλον Τιμούρ περιμέναμε και άλλον Τιμούρ βλέπουμε οτιδήποτε άλλο ειπωθεί είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Τα αίτια της κρίσης στον ΑΠΟΕΛ είναι βαθύτερα και δεν έχουν να κάνουν με τον σημερινό προπονητή αλλά με τα πολύ ενδότερα του Αρχαγγέλου αλλά και με την ίδια την εταιρεία η οποία οχυρώθηκε πίσω από την Γενική συνέλευση του Μάη αλλά και με πομπώδεις διακηρύξεις, να αποφεύγει επιμελώς να αναλάβει τις πραγματικές ευθύνες που της αναλογούν.

Υ.Σ:
«Η ταπείνωση προηγείται της δόξας και ο εγωισμός της καταστροφής» κι ο εγωισμός του Τιμούρ γνωστός... Αν δυνατόν μετά από 9 ήττες (οι 6 στο ΓΣΠ) και 2 ισοπαλίες, να μην νιώθει καν την ανάγκη να απολογηθεί στον κόσμο της ομάδας και να βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες τους τραυματισμούς κι ότι δεν είναι αυτός που έκτισε την ομάδα... κι άλλοι βρήκαν ομάδες που δεν ήταν δικές τους και έκαναν ανατροπές 7 βαθμών και βάλε. 


1 comment:

  1. γεμίσαμε υπερεκτιμημένους μετριας αξίας ποδοσφαιριστες και Κύπριους και ξένους

    ReplyDelete