Wednesday 20 January 2016

Έρχεται η πράσινη κάρτα


Η Πράσινη κάρτα για το Fairplay στην 2η κατηγορία της Ιταλίας.

Επιβράβευση αντί τιμωρία: Ο αγώνας, στην Ιταλική Serie B, ανάμεσα στις ομάδες La Spezia και Bari δεν ήταν ένα συνηθισμένο παιγνίδι. Για πρώτη φορά η πράσινη κάρτα αποτελούσε μέρος του εξοπλισμού του διαιτητή Aleandro Di Paolo μαζί με την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα.

Με την εισαγωγή της εναλλακτικής κάρτας, η Ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, στέλλει το μήνυμα για επιβράβευση του fairplay.

Περιπτώσεις σαν κι αυτή του κορυφαίου σκόρερ του Παγκοσμίου κυπέλλου Miroslav Klose, που στον αγώνα της Νάπολι με την Λάτσιο, παραδέχθηκε ότι έβαλε την μπάλα στα δίκτυα με το χέρι, θα μπορούσε να τιμηθεί από τον διαιτητή με την πράσινη κάρτα αν υπήρχε η πράσινη κάρτα στο συγκεκριμένο παιγνίδι.

Ποιος αξίζει να πάρει την πράσινη κάρτα εναπόκειται στον διαιτητή.

Η πράσινη κάρτα έχει συμβολικό χαρακτήρα και έρχεται να επιβραβεύσει τις συμπεριφορές εκείνων των ποδοσφαιριστών που συνάδουν με το fair play.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Στο τέλος κάθε μήνα και κάθε τέλος της σεζόν, θα υπάρχει νικητής που θα βραβεύεται από την επιτροπή δεοντολογίας του θεσμού και τον σύνδεσμο διαιτητών, για την καλή διαγωγή που επέδειξε στο παιγνίδι.

Πολύ καλή κίνηση και αναγκαία για να προβληθεί περισσότερο το "ευ αγωνίζεσθε" το δίκαιο παιγνίδι, που τόσο λείπει από το άθλημα.

Πως σας φαίνεται η ιδέα;

Το χέρι το Κλόσε:

 

Sponsored:


No comments:

Post a Comment