Thursday 7 November 2013

Ο Θρύλος των Κυπριακών γηπέδων, απέναντι στους Γιρονδίνους της Μπορντό

ΘΡΥΛΟΣ - ΓΙΡΟΝΔΙΝΟΙ
Ξημερώνει η μέρα του αγώνα. Ενός αγώνα που δεν θυμίζει σε τίποτα του ρυθμούς που ζούσαμε όλοι μας τα προηγούμενα χρόνια, όταν ερχόταν η μέρα του Ευρωπαϊκού παιγνιδιού του ΑΠΟΕΛ, και μιλάμε για τις χρονιές που ο ΑΠΟΕΛ μας αγωνιζόταν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όταν έφθανε η μέρα του αγώνα παράλυαν τα πάντα, όλοι ανέγραφαν άδεια στην δουλειά κι οι υπόλοιποι έκαναν κοπάνα. Ποιος είχε όρεξη για δουλειά? Όταν το βράδυ είχε Πόρτο, Τσέλση, Λυών, Ρεάλ κλπ. Και ενώ οι αγώνες ξεκινούσαν στις 9,45 το βράδυ εμείς τρέχαμε από το πρωί μήπως και δεν προλάβουμε. Φτάναμε πολύ νωρίς στο ΓΣΠ, από το απόγευμα, ενώ άλλοι στρατοπέδευαν με φουκούδες και μπύρες στα πάρκινγκ. Οι ΠανΣυΦίδες έμπαιναν από τις 11 το πρωί για να απλώσουν τα ΚΟΡΕΟ στις κερκίδες.
Αυτό ήταν το Αποελλίστικο πνεύμα!!!
ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Έχει επέλθει ο κορεσμός?

Όχι φυσικά, απλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα εφέτος είναι εντελώς διαφορετική.

Από την μια είχαμε τα γνωστά γεγονότα της απομάκρυνσης του Πάουλο Σέρτζιο και τη αντικατάσταση του με νέο προπονητή, τον Έλληνα  Γιώργο Δώνη.

Επιπλέον ο κόσμος είναι απογοητευμένος με την ποιότητα του ρόστερ στο φετινό ΑΠΟΕΛ κι ειδικά με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού, που δεν έπεισαν σε κανένα χρονικό στάδιο, κανέναν έως τώρα, δεν κατάφεραν ούτε τον πιο καλόπιστο Αποελλίστα να πείσουν.

Συνηθίσαμε στις Τρίτες και στις Τετάρτες και μας κακοφαίνεται που παίζουμε τις Πέμπτες.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο ΑΠΟΕΛ, κυρίως επηρεάζεται κι από την Διοικητική κρίση που ταλανίζει το ΔΣ της εταιρείας. Από την μια ο Πρόεδρος Φοίβος που φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις, αλλά το κλίμα να μην τον παίρνει άλλο, κι από την άλλη, οι διάφοροι μεγαλομέτοχοι να δυσκολεύονται να καταλήξουν σε διάδοχη κατάσταση. Ο Πρόδρομος συνεχίζει τις διαβουλεύσεις.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται καθόλου η οικονομική κρίση κι η ανεργία που μαστίζουν τον τόπο και έχουν απομακρύνει τον απλό Αποελλίστα από τα γήπεδα ούτε και άδικες τιμωρίες που τρώμε εξ αιτίας των οργανωμένων οπαδών και το άναμμα των πυρσών.

Μα αυτά και με αυτά ξημερώνει η ποδοσφαιρική μέρα με όχι και τους καλύτερους οιωνούς.

Η Νότια κερκίδα του ΓΣΠ, το πέταλο των πορτοκαλί δηλαδή, θα είναι ερμητικά κλειστό μετά από τη σχετική τιμωρία της Ουέφα. Τίποτα δεν σταματά όμως τους οργανωμένους, από του να κάνουν κατάληψη της Βόρειας κερκίδας δικαιολογώντας έτσι το σύνθημα "θύρα 9, ξανά πορτοκαλιά.

Λίγοι οι φίλαθλοι που ακολούθησαν την Μπορντό σε αυτό το ταξίδι και το πιο πιθανό είναι να τους παραχωρηθεί χώρος στο πάνω διάζωμα της κεντρικής κερκίδας.


Η Μπορντό έφθασε στην Λευκωσία χωρίς 3 βασικούς της παίκτες, κι ο προπονητής των Γιρονδίνων κύριος Ζιλότ επικαλέσθηκε την εναλλαξιμότητα αλλά και τους τραυματισμούς.
Είναι εμφανές ότι έχει υποβαθμίσει κάπως τον αγώνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΑΠΟΕΛ θα έχει εύκολη αποστολή

Τουναντίον...

Ο ΑΠΟΕΛ των χιλίων προβλημάτων θα έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή απέναντι στους Γιρονδίνους.

Κατεβαίνει στον σημερινό αγώνα χωρίς παραγωγικούς επιθετικούς, με τα χειρότερα στατιστικά στο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνον, με τρύπια άμυνα, με έναν τερματοφύλακα του ύψους και του βάθους, και με κέντρο που ακόμα ψάχνεται να βρει τα πατήματα του.

Στα άκρα οι Μαντούκα και Χαραλαμπίδης είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αφήνοντας ένα Στάθη μόνο του να παίζει στην επίθεση καταπίνοντας εκατοντάδες μέτρα σε έναν αγώνα αλλά και που τις περισσότερες φορές μένουν ανεκμετάλευτα. Πολλή τρέξιμο για το τίποτα?

Ίσως να δούμε σενάριο με Μπενασούρ οργανωτή και κορυφή τον Γκονσάλβες.
Ενώ είμαστε σχεδόν σίγουροι για τους ενδεκαδάτους, εν τούτοις δεν ξέρουμε το τελικό πλάνο του Δώνη, αφού κι ίδιος συνεχίζει να πειραματίζεται χωρίς να έχει καταλήξει σε μόνιμη βασική ενδεκάδα.

Η νίκη σήμερα είναι μονόδρομος για την περαιτέρω  Ευρωπαϊκή μας πορεία.

Πάμε δυνατά ΑΠΟΕΛ μου!

No comments:

Post a Comment