Friday 8 November 2013

ΑΠΟΕΛ 2-1 ΜΠΟΡΝΤΟ, Ο πύραυλος του Νεκτάριου Αλεξάνδρου εκτόξευσε τις ελπίδες του ΑΠΟΕΛ

facebook.com/apoelgroup * twitter.com/apoelgroup * vk.com/apoelgroup * apoelgroup.com
ΑΠΟΕΛ - ΜΠΟΡΝΤΟ =2-1 Ο πύραυλος του Νεκτάριου Αλεξάνδρου, εκτόξευσε τις Ευρωπαϊκές ελπίδες του ΑΠΟΕΛ. Ο Νεκτάριος λοιπόν, με έναν εκπληκτικό κεραυνό, έβαλε τον ΑΠΟΕΛ μπροστά κι ο Νούνο Μοράις με ένα άψογο πλασέ, έδωσαν την νίκη στον Θρύλο της Λευκωσίας σε βάρος των Γιρονδίνων της Μπορντό, στέλνοντας του πικραμένους μέχρι τώρα, φίλους της ομάδας μας, στους επτά ουρανούς.

Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου με μια γρήγορη κανονιά έδωσε το έναυσμα για μια υπέροχη βραδιά, η οποία έφερε 3 γκολ, 2 κόκκινες κάρτες και 3 υπερπολύτιμους βαθμούς για τον ΑΠΟΕΛ μας.
Ο Νεκτάριος, μετά από 14 λεπτά αγώνα, εξαπέλυσε ένα κεραυνό μετά από πάσα φάουλ του Μάριο Σέρτζιο έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας της Μπορντό, αφήνοντας τον Γάλλο τερματοφύλακα στήλη άλατος.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Οι Γάλλοι ισοφάρισαν με τον Λούτοβιτς Σανέ στην εκπνοή του Α' ημιχρόνου (47+) μετά από ΑΣΤΟΧΗ έξοδο του τερματοφύλακα μας, Ούρκο Πάρντο.

Στην επανάληψη αποβλήθηκαν οι Μάριο Μπούντιμιρ και Λαντρή Ν'Ζουμέ μετά από φιλονικία μεταξύ τους.

Ο Νούνο Μοραίς έκανε το 2-1 και από εκείνη τη στιγμή και μετά το προβάδισμα στο σκορ για τον ΑΠΟΕΛ φαινόταν ασφαλισμένο.

Η επιτυχία του ΑΠΟΕΛ, μας ανέβασε στον βαθμολογικό πίνακα μια θέση πάνω από την Μπορντό και 3 βαθμούς πίσω από την 2η Μακάμπι. Φιλοξενούμε την Μακάμπι στην επόμενη αγωνιστική και ευχόμαστε σε ένα παρόμοιο ξεκίνημα με αυτό που μας έδωσε ψες ο Νεκτάριος.

Σε αρκετές περιπτώσεις κινδυνέψαμε αφού σε κάποια σημεία φαινόμασταν χαμένοι κι η πίεση των Γάλλων, ιδίως από τον Ομπράνιακ μας δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα και πανικό στην  άμυνα.

Όπως ακριβώς προήλθε και το γκολ των Γάλλων μετά από κτύπημα κόρνερ και αστάθεια στην άμυνα. Δεν σηκώθηκαν οι αμυντικοί, ο Πάρντο αστόχησε στην έξοδο κι ανενόχλητος ο Σανέ ισοφάρισε με το κεφάλι.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κι η μείωση των 2 ομάδων στους 10 παίκτες μετά τις κόκκινες κάρτες, έδωσε στο ΑΠΟΕΛ ένα μεγάλο ξέσπασμα, το οποίο με συνεχείς επελάσεις και επιθετικές κούρσες από τον Στάθη Αλωνεύτη γυρόφερνε συνεχώς το γκολ. Ο Στάθης ήταν εκπληκτικός αλλά στα 4 τετ α τετ που βρέθηκε με τον τερματοφύλακα δεν κατάφερε να ολοκλήρωση καμιά προσπάθεια, του λείπει ακόμα το τελικό άγγιγμα.

Ο Νούνο Μοράις εξαργύρωσε την υπεροχή του ΑΠΟΕΛ και με μιαν κατεβασιά από το κέντρο, παίζοντας το ένα-δύο με τον Σελίμ Μπενασούρ πλάσαρε άψογα τον τερματοφύλακα των Γιρονδίνων. Ο Γάλλος τερματοφύλακας σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποίησε πολλές σωτήριες επεμβάσεις σώζοντας τους Γάλλους από τον διασυρμό.
Ίσως ένα σκορ 3-1 ή ακόμα και 4-1, να ήταν πολύ πιο αντιπροσωπευτικό με την εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στο Β' ημίχρονο.

Ο κίνδυνος μιας ισοφάρισης την τελευταία στιγμή όπως έγινε και στον αγώνα στην Γαλλία, παραμόνευε, αλλά το ΑΠΟΕΛ κράτησε καλά.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΥΓ. Ο Στάθης θα πρέπει να αγωνίζεται με παπούτσια βροχής όπως τα ελαστικά βροχής της Φόρμουλα 1, για να μην γλιστρά συνεχώς στην τελική φάση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΕΛ - ΜΠΟΡΝΤΟ
Γκολ  2 - 1
Κατοχή μπάλας 43 - 57 (%) / Συνολικές προσπάθειες 9 - 10
Σουτ στον στόχο 6 - 4 / Εκτός στόχου 2 - 6
Δοκάρια 0 - 2 / Κόρνερ 6 - 2
Όφσαιτ 3 - 4 / Κερδισμένα φάουλ 6 - 6
Κίτρινες κάρτες 2 - 1 / Κόκκινες κάρτες 1 - 1

ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟΕΛ
Πάρντο - Ολιβέιρα - Μπόρδα - Μάριο Σέρτζιο - Καπράλ
Βινίσιους - Νούνο Μοράις
Μπούντιμιρ (Πιέρος Σωτηρίου) - Χαραλαμπίδης - Αλεξάνδρου (Μπενασούρ) - Αλωνεύτης (Σολωμού)
Γιώργος Δώνης (προπονητής)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Σεμπαστιάν Ντελφεριέρ (Βέλγος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ ΓΚΡΟΥΠ 6ου ΟΜΙΛΟΥ
Άιντραχτ 4 - 9
Μακάμπι 4 - 7
Αποέλ     4 - 4
Μπορντό 4 - 3

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

No comments:

Post a Comment