Saturday 7 December 2013

Απόδραση από το Δάσος - Φράση κλισέ μεν, δικαιολογημένη δε και ΑΧΝΑ 0-2 ΑΠΟΕΛ


Απόδραση από το Δάσος, Φράση κλισέ αλλά απόλυτα δικαιολογημένη. 0-2 και -4 από την κορυφή. Κινδυνεύσαμε να πάθουμε την Ζημιά. Είχαμε προειδοποιήσει ότι ήταν δύσκολο παιγνίδι που έκρυβε παγίδες, ευτυχώς που δεν πέσαμε μέσα. Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στο Α ημίχρονο, είχε δοκάρι και την φάση του αγώνα την οποία έσωσε ο Πάρντο.

Από την άλλη οι παίκτες μας σπατάλησαν 65 λεπτά χωρίς να παρουσιάσουν έστω και μια ευκαιρία. Τα μαρκαρίσματα του Εθνικού εγκλώβισαν των Στάθη και τον Γουστάβο. Κερδίσαμε ένα σωρό κόρνερ, όλα εκτελεσμένα από τον "άτσαλο" του είδους Αρχηγό Χαραλαμπίδη. Ούτε και ένα δεν "ενόχλησε" κανέναν, όλα πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Ο κόσμος λιγοστός, καμιά 300αριά Πορτοκαλί στην Νότια, προσπαθούσαν μάταια να ζεστάνουν την παγωμένη ατμόσφαιρα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Το κρύο τσουχτερό και τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας βαριά, από τη μια το άγχος και από την άλλη η καλή αμυντική συμπεριφορά του Εθνικού. Ρόλο έπαιξε κι ότι γνώριζαν για την Ήττα του Απόλλωνα στη Λεμεσό με 1-2 από την Σαλαμίνα, κάτι που τους έδωσε περισσότερο άγχος. Όλα άλλαξαν με την ανατροπή του Στάθη και το πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ ο Μαντούκα μετά την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Εθνικού για την ίδια φάση.


ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ
Στάθης Αλωνεύτης

ΣΚΟΡΕΡΣ
Γουστάβο Μαντούκα με πέναλτι που κέρδισε ο Αλωνεύτης
Σίλιαν Σέρινταν με προβολή από ασίστ του Αλωνεύτη.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Χαραλαμπίδης σκόραρε 5 γκολ σε σύνολο 8 εμφανίσεων στο Δασάκι.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ
Τον 23άχρονο τερματοφύλακα του Εθνικού Κυριάκο Ιωάννου που μπήκε αλλαγή στην θέση του αποβληθέντα Κουντούς. Ο Κυριάκος είναι γέννημα θρέμμα του ΑΠΟΕΛ, αγωνίστηκε σε Δόξα, Πάεεκ και Εθνικό, Είχε βραβευθεί σαν ο καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Το νέο πανό των Πορτοκαλί απλωμένο στα κάγκελα της ανατολικής
ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ

ΣΥΝΘΕΣΗ
Πάρντο,
Καπράλ, Ολιβέιρα, Σέρτζιο, Αμορίν,
Μοράις, Βινίσιους,
Χαραλαμπίδης-Σέρινταν-, Αλωνεύτης,
Γκονσάλβες-Σατσιάς-, Μαντούκα-Αρτυματάς-,

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ
Συγκινηθήκαμε από το βίντεο που πρόβαλε ο Σάββας Κοσιάρης στην Cytavision για τον πρώτο αγώνα που έγινε ποτέ στο Δασάκι Άχνας, ακριβώς 30 χρόνια πριν, και συγκεκριμένα το 1983 όπου είχαμε εγκαινιάσει το νεόκτιστο τότε γήπεδο στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Για την ιστορία να πούμε ότι χάσαμε με 2-1. Σκόρερ της ομάδας μας ο ΙΑΝ ΜΟΥΡΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
"Μπορώ να πω πως ο Εθνικός είχε πιο κλασικές ευκαιρίες και μπορούσε να μπει μπροστά στο σκορ. Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι με έναν σοβαρό αντίπαλο. Ήμασταν σοβαροί στο παιγνίδι μας αλλά δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον αντίπαλο να κάνει τέτοιες ευκαιρίες. Είναι αισιόδοξος"
οι 300 λεωνίδες

Ο ΑΓΩΝΑΣ (Πρώτη απόπειρα live)
Στο Α Μέρος
Τα 10 πρώτα λεπτά κύλισαν ανούσια, το ΑΠΟΕΛ έχει φλύαρη κατοχή της μπάλας.
12΄επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά του νεαρού Χριστοφή, δεν ακολούθησε κανείς, ο Πάρντο είχε νικηθεί. 15΄ φάουλ του Νταλ στον Μαντούκα, εκτελεί ο Χαραλαμπίδης και αποκρούεται σε 2ο συνεχόμενο κόρνερ, στην εκτέλεση η μπάλα κτυπά στο χέρι του νεαρού Φραγκέσκου, πέναλτι που όμως δεν δίνεται από τον διαιτητή Σκαπούλη. Στο 16΄σουτ του Μοράις περνά έξω. Στο 17΄σου του Πιπίου πάει έξω. Στο 21΄σουτ του Αουρέλιο πάει κι αυτό έξω.
Το παιγνίδι μας συνεχίζει να είναι ανούσιο. 22΄κόρνερ με τον Χαραλαμπίδη πανικός στην περιοχή του Εθνικού για το τίποτα.
24΄φάουλ και κόρνερ του Εθνικού περνούν ανεκμετάλευτα.
Κυρίαρχος ο Εθνικός στα τελευταία λεπτά, 24΄ φάουλ του Σίλας, κεφαλιά του ΤΑΛ κι η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερομένου Πάρντο. 31΄κόρνερ του ΑΠΟΕΛ πάει χαμένο, 32΄σέντρα Σέρτζιο και απόκρουση του τερματοφύλακα σε κόρνερ, ακόμα ένα χαμένο κόρνερ για την ομάδα μας.
34΄ο Βινίσους σέρβιρε τον Ισμαήλ αλλά η κεφαλιά του δεν απείλησε καθόλου. 37΄φάουλ του ΑΠΟΕΛ από πλάγια, απευθείας εκτέλεση αποκρούει ο τερματοφύλακας του Εθνικού σε κόρνερ που πέρνα για μας και πάλιν ανεκμετάλευτο. 39΄είχαμε την ευκαιρία του αγώνα με τον Ιλιού του Εθνικού να βγαίνει τετ α τετ με τον Πάρντο και τον τερματοφύλακα μας να εξουδετερώνει την φάση ευρισκόμενος ήδη στον αέρα. 42΄το φάουλ του Χαραλαμπίδη καταλήγει κόρνερ που δεν παέι πουθενά. 46΄φάουλ του Μαντούκα στις καθυστερήσεις παέι χαμένο και έχουμε τη λήξει το Α ημιχρόνου.

Στο Β μέρος
Το ΑΠΟΕΛ είναι στην σέντρα, ήδη γνωρίζουμε όλοι για την ήττα του Απόλλωνα, πόσο μας δυσκολεύει ή ευκολύνει αυτή η κατάληξη? Θα φανεί σε λίγο.
47΄οργανωμένη επίθεση του Εθνικού, πλασέ και έξω. 51΄φάουλ του ΑΠΟΕΛ από τα πλάγια, το εκτελεί ο μόνιμος άστοχος και κάνει μια τρύπα στο νερό.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, γνωρίζουμε ότι ο Απόλλων έχασε και πάμε να επαναλάβουμε το ίδιο σκηνικό με την Δόξα.
55 η 1η κίτρινη στον Παρπορίδη, φάουλ από τα πλάγια με τον μόνιμο εκτελεστή και πάει ξανά χαμένο. 59΄κόρνερ του Χαραλαμπίδη, τίποτα. 64΄άλλο κόρνερ του Χαραλαμπίδη, μηδέν. Χειρότερα δεν γίνεται. Συνεχίζει να το παλεύει ο Στάθης. Κανείς δεν φαίνεται να το πιστεύει. Ο Δώνης από τον πάγκο ωρύεται. έχει έτοιμη αλλαγή τον Σέρινταν....
Ξεμαρκάρισμα του Στάθη, επέλαση εντός της περιοχής, ανατροπή από τον Κουντούς και πέναλτι. Ο Κουντούς φεύγει από το παιγνίδι, την θέση του παίρνει ο πρώην Αποελλίστας Κυριάκος Ιωάννου, ο Εθνικός μένει με 10 παίκτες για τα επόμενα 40 λεπτά. Το πέναλτι εκτελεί ο σπεσιαλίστας του είδους Μαντούκα και το 0-1 είναι γεγονός. Αυτό το παιγνίδι τώρα δεν χάνεται.
72΄κόρνερ του Χαραλαμπίδη με το γνωστό αποτέλεσμα. 73΄φάουλ του Εθνικού διώχνει σε κόρνερ ο Πάρντο. 74΄κόρνερ ο Εθνικός, αποκρούεται και φεύγει στην αντεπίθεση ο ΑΠΟΕΛ αλλά η σέντρα του άστοχου πάει αλλού.76΄σε 3 διαδοχικά κόρνερ του Χαραλαμπίδη έχουμε το γνωστό αποτέλεσμα. Κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι, εκεί στον Αρχάγγελο στο θέμα των κόρνερς... ΕΛΕΩΣ...
79΄σουτ του Γκονσάλβες η μπάλα πάει στο Δάσος. 82΄άλλο ένα χαμένο κόρνερ το Χαραλαμπίδη, στη φάση που ακολουθεί χτυπάνε κεφάλι με κεφάλι, ο Ολιβείρα κι ο ΤΑΛ. Τραυματίζεται ο Ολιβείρα, αποχωρεί και επανέρχεται. 85΄είσοδος του Κωστάκη Αρτυματά στη Θέση του Μαντούκα και στο 89΄αλλάγη ο Γκονσάλβες με τον Σέρινταν. Ακόμα ένα κόρνερ με τον Χαραλαμπίδη χαμένο. Αλλαγή του Χαραλαμπίδη με τον Φυσικό αρχηγό του ΑΠΟΕΛ τον Μαρίνο Σατσιά. 4 λεπτά καθυστέρηση. Εξαιρετική επέλαση του Στάθη από τα αριστερά, παράλληλη σέντρα προς το τέρμα, πρώτο άγγιγμα του Σέρινταν στην μπάλα και το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα είναι γεγονός.
0-2 το ΑΠΟΕΛ, άρχισε το μάζεμα τον πανό.
Τέλος καλό, όλα καλά, ήταν μια πραγματική απόδραση από το Δάσος.

4 βαθμοί μας χωρίζουν πλέων από την κορυφή. Νιώθουν όλοι την ανάσα μας. Καλές και γερές μεταγραφές τον Γενάρη και είμαστε εκεί.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Περήφανοι Αποελίστες

1 comment:

  1. George Charalambous ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...ΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΡΗ

    ReplyDelete