Wednesday 4 December 2013

Η ομιλία του απερχόμενου προέδρου Φοίβου Ερωτοκρίτου

Η αχρείαστη αντιπαράθεση με το σωματείο ήταν η απαρχή της κρίσης
Η ομιλία του απερχόμενου προέδρου κυρίου Φοίβου Ερωτοκρίτου στην Γ.Σ. της εταιρείας ΑΠΟΕΛ:
«Αυτή η έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει συγκληθεί κατόπιν της πρόθεσης παραίτησης του νυν δ.σ. Όλα τα μέλη έχουν υποβάλει την παραίτηση τους.
Τα τελευταία πέντε χρόνια σε όλες τις συνελεύσεις δίναμε τα πεπραγμένα και τα έξοδα της κάθε χρονιάς. Από την ημέρα που ανέλαβε αυτή η διοίκηση την εταιρία, είναι γνωστό πως ήταν τα πράγματα και τι έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια. Η πρόθεση μας ως διοίκηση από την ημέρα που αναλάβαμε ήταν να διαχειριστούμε το ΑΠΟΕΛ όσο καλύτερα μπορούσαμε.
Ήρθαν οι επιτυχίες οι οποίες για μένα ήταν αναμενόμενο, ότι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους θα μπορούσε να μπει και αυτή σε ευρωπαϊκό όμιλο και το κατορθώσαμε από την πρώτη χρονιά.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Μετά από εκείνη την χρονιά οι προσδοκίες είχαν μεγαλώσει. Στην συνέχεια καταφέραμε να συντηρήσουμε αυτή την ομάδα και κατορθώσαμε να το πετύχουμε και για δεύτερη φορά στον μέγιστο βαθμό. Βέβαια όμως αυτό δεν έγινε χωρίς κόστος. Αυτόματα το κόστος είχε ανέβει.

Είχαμε ένα προπονητή που οργάνωσε την ομάδα και την ανέβασε εκεί που την ανέβασε. Εμείς με τα καλά μας και τα κακά μας τον βοηθήσαμε στο έργο του. Το ΑΠΟΕΛ έφτασε να είναι η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο και να γίνει γνωστή σε όλη την Κύπρο. Η ιστορία θα δείξει αν άξιζε όλος αυτός ο κόπος. Δυστυχώς μετά την φυγή του καλύτερου προπονητή άλλαξαν πολλά. Δυστυχώς και στο αγωνιστικό και το οικονομικό βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν είχαμε οικονομικά προβλήματα και όλα τα λεφτά χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της ομάδας.

Έγιναν αρκετά λάθη και βρεθήκαμε σε κρίση. Πριν από ενάμιση χρόνο ξεκίνησε μια αχρείαστη αντιπαράθεση με το σωματείο και ήταν η απαρχή να ξεκινήσουν οι μεμψιμοιρίες. Φυσικά τώρα αυτά τα αφήνω πίσω. Στην τελευταία συνέλευση αν θυμάστε πρόθεση μου ήταν να παραιτηθώ. Τελικά με δική μου απόφαση έμεινα και δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά από ότι περίμενα. Οι διαφορετικές απόψεις, οι αμφισβητήσεις για τις αποφάσεις της νυν διοίκησης άρχισαν να σπέρνουν ζιζάνια και φτάσαμε στο σήμερα.

Πλέον, όπως είχα πει, δεν μπορώ να συνεχίσω και δεν είναι και σωστό για το καλό του ΑΠΟΕΛ. Έχουν γίνει πολλά. Βλέπουμε και την κατάσταση με το σωματείο. Παραίτηση του κ. Ποταμίτη, αμφισβητείται η διοίκηση και αν δεν αλλάξει αυτή η ατμόσφαιρα ίσως να έχουμε και χειρότερα. Κάθε χρόνο σε κάθε γενική συνέλευση δίναμε λογαριασμό για το που και πως διατέθηκαν τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να φτάσει μια ομάδα εκεί που έφτασε το ΑΠΟΕΛ, εάν δεν επενδύσεις δεν έρχονται τα αποτελέσματα που περιμένεις, δηλαδή πρωταθλήματα και όμιλοι».

«Το θέμα είναι να υπάρχει ηρεμία στο ΑΠΟΕΛ και να σταματήσει η αντιπαράθεση σωματείου και εταιρείας. Εμείς σεβόμαστε την συμφωνία για την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος από την εταιρία. Βέβαια εταιρία και σωματείο είναι ένα και το αυτό. Δυστυχώς από την στιγμή που ξεκίνησαν οι επιτυχίες στο ποδόσφαιρο ο ρόλος του σωματείου έχει υποβαθμιστεί. Αν και πρόθεση μου δεν είναι να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα. Όπως ήρεμα και άγνωστος στο ευρύ κοινό ήρθα στο ΑΠΟΕΛ έτσι θέλω να αποχωρήσω.

Ήρεμα και χωρίς αντιπαραθέσεις. Αλλά πρέπει να αναφέρω κάποια πράγματα που πρέπει να αποφευχθούν. Υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ οργανωμένων και εταιρίας αλλά και εμένα προσωπικά. Ανάρτησαν  πανό και μας αποκαλούν ανίκανους και να μας λένε δώστε μας πίσω το ΑΠΟΕΛ μας. Ποιος δημιούργησε το ΑΠΟΕΛ; Είναι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν εδώ τα τελευταία πενήντα χρόνια. Οι προηγούμενοι πρόεδροι. Άρα όταν έβλεπαν να γράφουν δώστε μας πίσω το ΑΠΟΕΛ μας, αυτό με πλήγωνε ανεπανάληπτα. Είναι το ΑΠΟΕΛ όλων μας. Έπρεπε να το πω και ελπίζω να αλλάξει κάτι γιατί χρειαζόμαστε και αυτό το κομμάτι του ΑΠΟΕΛ. Θέλω να επαναλάβω ότι αν δεν υπάρχει ενότητα δυστυχώς θα έρθουν και χειρότερες μέρες. Υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν και είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά πρέπει να υπάρχει και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη».

apoelfc.com.cy

No comments:

Post a Comment