Saturday 14 June 2014

Σκληρή Πραγματικότητα ή Υποσχόμενη Προοπτική;

Όλο και απομακρύνεται η περίπτωση απόκτησης του Αργεντινού Τομάς Ντε Βινσέντι από τον Ολυμπιακό στον ΑΠΟΕΛ.

Ερμηνεύοντας τα γεγονότα από μια διαφορετική σκοπιά θα δούμε ότι, μόνος του ο Ντε Βινσέντι έριξε τη βάρκα σε ξέρα και "ναυάγησε" τη μεταγραφή του, με την οικονομική απαίτηση της αύξησης της μισθοδοσίας του κατά 50%.
Αν ο μάνατζερ του ΝτεΒι δεν προέβαλε την αύξηση του 50% και το οικονομικό παρέμενε ως είχε, τότε το πιθανότερο η μεταγραφή να είχε κλείσει από την ίδια ώρα.

Αν όμως δώσουμε το μισό εκατομμύριο ΕΥΡΩ στον Ολυμπιακό για 1 συμβόλαιο, ας πούμε, των 2 χρόνων, αυτόματα σημαίνει άλλο μισό εκατομμύριο ΕΥΡΩ για την μισθοδοσία του, συνολικό κόστος... "1 εκατομμύριο ΕΥΡΩ για 2 χρόνια Ντε-Βινσέντι", αν ακόμα το συμβόλαιο είναι για 3+ χρόνια τότε απλά κάντε την πρόσθεση, απλά μαθηματικά, συν τα παχουλά πριμ από κατακτήσεις τίτλων και Ευρωπαϊκών ομίλων, αν με το καλό έρθουν. Αξίζει ο Ντεβι το μισό εκατομύριο; Αν ναι... για πόσα χρόνια θα είναι η απόσβεση; Που Πάμε;

Σκληρή Πραγματικότητα ή  Υποσχόμενη Προοπτική;

Με το παρών στάτους της σκληρής ταμειακής πραγματικότητας και τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, η απόκτηση Ντε-Βινσέντι, δεν συμφέρει, είναι μάλιστα απαγορευτική.
Αν όμως αγοραστεί με την υποσχόμενη προπτική της ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ, ρισκάροντας - ποντάροντας σε πετυχημένη Ευρωπαϊκή πορεία ομίλων και μεταπώληση του παίκτη, τότε ΝΑΙ, σίγουρα συμφέρει.

Το είπαμε ξανά και θα το επαναλάβουμε: η πετυχημένη αγοραπωλησία του Αίλτον Αλμέιδα, καλός ή κακός θα στοιχειώνει την όποια απόφαση της Διοίκησης Πετρίδη-

Αλλά κι ο Ολυμπιακός μας πείρε για Βλάχους με την απαίτηση του μισού εκατομμυρίου της μεταγραφής.
Φωνάζει και διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός για την οικονομική διαφορά που έχει με τον Παναθηναικό στην αγορά Μάντζαρη, και βγήκαν με πρωτοσέλιδο παράπονο "Θα μας τρελάνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την πρόταση απόκτησης που κατέθεσε για τον Βαγγέλη Μάντζαρη."
Κι εμείς με τη σειρά μας φωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε: "Πάτε να μας τρελάνετε ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την οικονομική απαίτηση σας για την απόκτηση του Τομάς Ντε Βινσέντι?
Μισό εκατομμύριο ο Τομάς Ντε Βινσέντι που το όνομα του δεν ξεπέρασε τα επαρχιακά σύνορα στα διάφορα παραρτήματα που τον δανείζατε?

Στον ΑΠΟΕΛ όμως ακούστηκε, και τρέξατε αμέσως να ρευστοποιήσετε, πρώτα με το δήθεν Αραβικό ενδιαφέρων και τη δήθεν πρόταση του ενός εκατομμυρίου και μετά αφού είδατε ότι δεν σας έπαιρνε τα αλλάξατε, κατεβήκατε στις 800χιλιάδες ΕΥΡΩ και μετά στο τελεσίδικο "Μισό εκατομμύριο ΕΥΡΩ, Μετρητά και ακατέβατα."

Αχάριστοι δεν είμαστε, ο ΝτεΒι, πρόσφερε στην ομάδα, συνέβαλε σημαντικά κι αυτός στην κατάκτηση του Νταμπλ και του Β2Β, όμως πρέπει να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα.

Σήμερα ο Ντεβι, διότι ο Σαντίν έχει λόγου χάρη ψηλότερο μισθό από τον ίδιο.... αύριο ποιος;
Ο Μαντούκα; ή Ο Αλωνεύτης;

Πρόεδρε τα πάντα εν τη σοφία σου! Δεν θα είναι έγκλημα αν αποχωρήσει ο ΝτεΒι.


No comments:

Post a Comment