Sunday 28 September 2014

Το "Κοπέλι", θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του ΑΠΟΕΛ, την Τρίτη στο ΓΣΠ

@apoelgroup
Η Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ προσκάλεσε στην Κύπρο και ειδικά για το αγώνα με τον ΑΓΙΑΞ, έναν πρώην Αποελίστα Ποδοσφαιριστή, τον Νίκο Μαχλά, για να τον τιμήσει!

Με την ευκαιρία της καθόδου στο νησί, του Αίαντα Ολλανδίας για τον αγώνα του Champions League, οι 2 ομάδες θα τιμήσουν τον Νίκο Μαχλά, σε ειδική τελετή εκτός αγωνιστικού χώρου, αφού ως γνωστόν η ΟΥΕΦΑ δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο στα παιγνίδια της, όμως το χειροκρότημα του κόσμου θα το εισπράξει με την παρουσία του στα θεωρεία του ΓΣΠ.

Ο Νίκος Μαχλάς είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες επιθετικούς όλων των εποχών. Ο Μαχλάς είχε την τιμή να αγωνιστεί και στις 2 ομάδες ΑΓΙΑΞ / ΑΠΟΕΛ, στον ΘΡΥΛΟ μάλιστα έκλεισε και την αγωνιστική του καριέρα.

Ο Μαχλάς αγωνίστηκε στον ΑΓΙΑΞ για 4 χρόνια, από το 1999 μέχρι το 2003, έπαιξε σε 74 παιγνίδια και πέτυχε 38 τέρματα.
#APOELvsAJAX
Ο Μαχλάς στον ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε κάτω από τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού του ΑΠΟΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη την περίοδο 2006/2008, έχοντας κάνει 51 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας 17 γκολ, επί προεδρίας του Κ.Ζιβανάρη.

Στον ΑΓΙΑΞ πανηγύρισε 1 πρωτάθλημα (02) και 2 κύπελλα (99/02) ενώ στον ΑΠΟΕΛ 1 πρωτάθλημα το (07) και το κύπελλο του (08).

Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του Μαχλά, είναι η κατάκτηση του τίτλου του 1ου σκόρερ στην Ευρώπη το 1998, κερδίζοντας το χρυσό παπούτσι αγωνιζόμενος στην Ολλανδική Βίτεσε από όπου στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον ΑΓΙΑΞ.

Ο Νίκος αγωνίστηκε και με την Εθνική Ελλάδας σε 61 παιγνίδια, σκοράροντας 18 γκολ.

Όταν ο Μαχλάς πήγε στον Άγιαξ το 99, ο σημερινός προπονητής του Άγιαξ, Φρανκ Ντε Μπουρ έπαιρνε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, ενώ με τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ Γιώργο Δώνη, υπήρξαν συμπαίκτες στην Εθνική από το 93 μέχρι το 97.

Σήμερα ο Μαχλάς είναι ο Αντιπρόεδρος της ομάδας του ΟΦΗ στην Πατρίδα του την Κρήτη.

Επιμέλεια άρθρου: Α.Ευαγόρου

No comments:

Post a Comment