Monday 9 February 2015

4 τέρματα στο ΓΣΠ, 4 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από 4 διαφορετικές χώρες


Έργο σε επανάληψη...
Όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Δασάκι, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε μόνο 1 τέρμα στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη τα υπόλοιπα 3.

Στο Δασάκι, σεφτέ του αγώνα για την ομάδα μας, έκανε ο Ιρλανδός C. Sheridan στο 7΄ λεπτό ενώ προχθές στο ΓΣΠ, ο Γερμανός M. Lanig στο 19'.

Και τα 2 πρώτα ημίχρονα έκλεισαν με τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται στο σκορ με 1-0 και τους προπονητές, Δώνη τότε - Φινκ τώρα, να προειδοποιούν ότι το 1-0 είναι και επικίνδυνο αλλά και εύθραυστο.

Στο Δασάκι, στο 2ο μέρος, το 0-2 ήρθε μετά από ένα 10λεπτο με τον Sheridan να κάνει τα προσωπικά του τέρματα 2, στο 55', και στη συνέχεια ο Νεκτάριος στο 70λεπτο πέτυχε το 0-3, για να συμπληρώσει την 4αρα ο Gustavo Manduca στο 85'.

Στο ΓΣΠ, οι προτροπές του κ.ΦΙΝΚ στο ημίχρονο προς τους ποδοσφαιριστές του, έπιασαν τόπο πολύ πιο νωρίς, αφού μόλις στο 3ο λεπτό του Β' μέρους, ο Νορβηγός πρώην "κόκκινος" Ρίισε, με άψογο μονοκόμματο πλασέ μετά τη διαγώνια σέντρα του Μπίδη, πέτυχε το 2-0 στο 48'.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Ο Σέρινταν μπορεί να μην πέτυχε γκολ στο ΓΣΠ, το 3ο γκολ όμως ξεκίνησε από δικό του κλέψιμο της μπάλας από αντίπαλο ποδοσφαιριστή, την έδωσε με τη μία προς τα πίσω στον Αρχηγό του, κι ο ΜΠΙΔΗΣ με μια έξυπνη σκαφτή μπαλιά, έβγαλε τον Γιώργο Εφραίμ μόνο με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εντός περιοχής, το κατέβασμα της μπάλας και το άμεσο σουτ με το ίδιο πόδι, χωρίς χρονοτριβή, έφερε το 3-0 που ήταν και ένα από τα πιο όμορφα τέρματα της 19ης αγωνιστικής.

Το 4-0 προήλθε από τη σέντρα του Ρίισε προς στην περιοχή, με τον Ραφίκ Τζιμπούρ να γίνεται κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, στη συνέχεια με κοντρόλ και γυριστό πλασέ προς την εστία του Βαλβέρδε, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γάλλο (πρώην Ανορθωσιάτη) κήπερ.

Ο Τζιμπούρ, με το γκολ που πέτυχε στο ΓΣΠ, έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας με 9 τέρματα, 8 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο.

Το 3ο γκολ και στους 2 αγώνες πέτυχαν Κύπριου Ποδοσφαιριστές, Νεκτάριος στο Δασάκι και Εφραίμ στο ΓΣΠ, ενώ τα υπόλοιπα των 2 αγώνων, τα πέτυχαν ξένοι ποδοσφαιριστές.

Στο ΓΣΠ τα 4 τέρματα τα πέτυχαν 4 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από 4 διαφορετικές χώρες
  • Martin Lanig > Γερμανία
  • John Arne Riise > Νορβηγία
  • Γιώργος Εφραίμ > Κύπρος
  • Rafik Djebbour > Αλγερία
Χαρακτηριστικό των 2 αναμετρήσεων ήταν το μηδέν παθητικό στην άμυνα.

Ξεχώρισε με την παρουσία και τις 3 ασιστ του ο Αρχηγός Χαραλαμπίδης.

Άνδρου Ευαγόρου > apoelgroup.com




No comments:

Post a Comment