Monday 22 December 2014

Κουτσοκούμνης : "Οι ανακριτές είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν στην ΚΟΠ και να πάρουν ότι θέλουν"

Πρόεδρος ΚΟΠ: "Το ποδόσφαιρο πρέπει να βγει πιο δυνατό μέσα από αυτή την κατάσταση" (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λευκωσία οι εργασίες της  Άτυπης Γενικής Συνέλευσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με βασικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες καταγγελίες και δηλώσεις.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έγιναν από τον Μάριο Παναγή και τον επικρότησε για το θάρρος του να καταγγείλει όλα όσα ο ίδιος υποστηρίζει ότι κατέχει.

«Χρειάζεται θάρρος και επικροτώ τον Μάριο Παναγή. Από τη στιγμή που υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία θα είναι εξαιρετικά καλό για το ποδόσφαιρο να διερευνηθούν. Ενώνω τη φωνή μου με τον ΠΑΣΠ και καλώ οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστή έχει στοιχεία να τα καταθέσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Δεν έχει καμιά σημασία αν αυτά τα στοιχεία τα οποία όπως υποστηρίζει ο Παναγή κατέχει τα γνωρίζει πριν από 3 χρόνια ούτε και εξετάζω τα κίνητρα. Τα στοιχεία είναι καλό να ερευνηθούν και καλώ και εσάς να πράξετε το ίδιο αν έχετε οποιαδήποτε στοιχεία».
Πετρίδης / Φανιέρος στην άτυπη της ΚΟΠ
Τον ΑΠΟΕΛ εκροσώπησε ο Πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης

Ο κ. Κουτσοκούμνης ήταν έντονος σε διάφορες αναφορές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες για την οικονομική διαχείριση της ΚΟΠ και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Παράλληλα με τις δηλώσεις Παναγή τις τελευταίες ημέρες γίνεται αναφορά για κακή οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας. Τα τελευταία 13 χρόνια μαζί με το λογιστήριο έχω την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης και σας διαβεβαιώνω ότι έγινε χρηστή διοίκηση. Οι ανακριτές είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν στην ΚΟΠ και να πάρουν ότι θέλουν».
Κουτσοκούμνης / Φανιέρος / Χριστοδούλου-Καραβίδας
Για τους φακέλους που ήρθαν από την UEFA για ύποπτους στοιχηματικά αγώνες, ο κ. Κουτσοκούμνης ανέφερε:

«Η UEFA θεωρεί ως ύποπτους τους αγώνες για τους οποίους στέλνει φάκελο. Έστω και ένας αγώνας να ήταν στημένος από τους 17, τότε ναι, το ποδόσφαιρο μας δεν είναι καθαρό. Υπάρχει μεγάλη υπερβολή. Δεν σημαίνει πως κάθε κακή διαιτησία συνεπάγεται με στημένο αγώνα ή κάθε ορισμός διαιτητή που δεν αρέσει σε μια ομάδα, οφείλεται σε σκοπιμότητα.

Εσείς οι ίδιοι ζητήσατε ξένο αρχιδιαιτητή. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κ. Χανς Ρέικβαρτ ανήκει σε οποιοδήποτε κύκλωμα. Μπορεί να κατηγορηθεί ενδεχομένως για αφέλεια, όχι όμως  αυτό. Οι ξένοι δεν αντιμετωπίζουν το θέμα της προκατάληψης με τη διαιτησία όπως το αντιμετωπίζουμε εμείς στην Κύπρο.
Σεραφείμ / Καραβίδας στην άτυπη της ΚΟΠ
Το ποδόσφαιρο πρέπει να βγει πιο δυνατό μέσα από αυτή την κατάσταση. Αν υπάρχει οποιασδήποτε μορφής κύκλωμα, πρέπει να ξηλωθεί».

Σύσκεψη αρχές Ιανουαρίου

Ακολούθησε συζήτηση όπου εκφράστηκαν απόψεις και τέθηκαν διάφορα ερωτήματα από μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Παράλληλα Πρόεδροι Σωματείων έκαναν τη δική τους αυτοκριτική τονίζοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με τη συνεργασία όλων και την ειλικρινή διάθεση.

Αρχές Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Προέδρων των Σωματείων Α’ Κατηγορίας όπου θα συζητηθούν με ειλικρίνεια και καλή θέληση, θέματα που απασχολούν γενικότερα το ποδόσφαιρο μας για επίλυση τους.

Στη σύσκεψη των Προέδρων θα αποφασιστεί αν θα οριστεί ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή αναφορικά με τις καταγγελίες Παναγή όπως εισηγήθηκε ο κ. Κουτσοκούμνης.

**Πριν αρχίσουν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου μακαριστού Ανδρέα Μαυρίδη.
Μονόλεπτος σιγή στην άτυπη της ΚΟΠ

**Επίσης ο Πρόεδρος ενημέρωσε τη Συνέλευση για τις εξελίξεις που προέκυψαν μετά το ταξίδι που πραγματοποίησε στο Μαρόκο και τη συμμετοχή του σε συνεδρία της FIFA.

ΒΙΝΤΕΟ: Δηλώσεις Προέδρου ΚΟΠ:
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 | .cfa.com.cy
apoelgroup.com

No comments:

Post a Comment