Wednesday 3 June 2015

Προϊόν συνδιαλλαγής η παραίτηση Μπλάτερ?


Προϊόν συνδιαλλαγής η παραίτηση Μπλάτερ; Είναι μια προσπάθεια του Μπλάτερ για να σώσει το τομάρι του;

Όλο και φουντώνουν οι φήμες και τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο περί μυστικής συμφωνίας του Μπλάτερ για παραίτηση, αφού πρώτα επανεκλέγει κι αυτό έχει να κάνει φαίνεται με τις συνεχιζόμενες έρευνες και συλλήψεις για τα τεκταινόμενα στην ΦΙΦΑ.

Πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι Αμερικάνοι οι οποίοι διαφεντεύουν τον κόσμο, αφού ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και ηγέτες σε διάφορες χώρες, ο Μπλάτερ θα τους γλύτωνε? Μπορεί μεν η ΦΙΦΑ να είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός αλλά η δύναμη και η οικονομική της ευρωστία ξεπερνά κατά πολύ αυτής αρκετών κρατών.

Δεν λέμε ότι όλα όσα γίνονταν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, γίνονταν με τον Σταυρό στο χέρι, όμως, πέραν από το κυνηγητό του FBI για τις αφορολόγητες καταθέσεις σε φορολογικούς παραδείσους όπως τα νησιά ΚΕΙΜΑΝ, κρύβεται και ο ρομαντικός στόχος των Αμερικανών σε βάθος χρόνου, όπως επιβάλουν το δικό τους American Football αντί του δικούς μας World Football στο παγκόσμιο στερέωμα. Δεν είναι τυχαία που αποκαλούν το δικό μας ποδόσφαιρο σαν soccer αντί football όπως το λέει ο κόσμος όλος. Στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου (αν όχι όλες) λέγεται FOOTBALL, εκτός από την Αμερική και την Αυστραλία που το αποκαλούν soccer.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ....


Κι αφού οι Αμερικάνοι εξετάζουν τα σκάνδαλα με τις αναθέσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων στις διάφορες διοργανώτριες χώρες... καλό είναι να ξεκινήσουν πρώτα από το σπίτι τους και την διοργάνωση στην Αμερική του 1994, όπου ολόκληρη η ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ αγόρασε την συγκεκριμένη διοργάνωση για λογαριασμό της Αμερικάνικης ομοσπονδίας και για την προβολή του δικού της προϊόντος.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1994 επέδειξαν ενδιαφέρον 3 χώρες, η Βραζιλία, η Η.Π.Α. και το Μαρόκο. Η ψηφοφορία διεξήχθει στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην Ζυρίχη, έδρα της ΦΙΦΑ στις 4 Ιουλίου 1988. Η ψηφοφορία έγινε με την πραγματοποίηση μόνο ενός γύρου παρόλο που υπήρχαν περισσότερες από 2 χώρες. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
  • ΗΠΑ 10
  • Μαρόκο 7
  • Βραζιλία 2


"Δύσκολη αλλά σωστή απόφαση η παραίτηση" ήταν το σχόλιο του Μισέλ Πλατινί ενώ ο Λούϊς Φίγκο δήλωσε "Καλά νέα η παραίτηση Μπλάτερ"

Ο πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γκρεγκ Ντάικ, λίγο μετά την παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ δήλωσε ότι "Η FA... γιορτάζει με την παραίτηση Μπλάτερ" ενώ ο Βραζιλιάνος μάγος της μπάλας ΠΕΛΕ δήλωσε "Η παραίτηση του Μπλάτερ είναι «λυπηρή»"

Η Αγγλία και η Σουηδία απειλούν να μποϋκοτάρουν το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία αφού είναι έξαλλοι με τα όσα συμβαίνουν στη FIFA, μετά τις αποκαλύψεις και τις συλλήψεις για τα σκάνδαλα διαφθοράς και ιδιαίτερα τώρα με την παραίτηση Γιόζεφ Μπλάτερ.

Στα χαρακώματα και σε στάση αναμονής βρίσκονται οι εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και κυρίως οι "φιλομπλατερικές" όπως και η δικής μας ΚΟΠ, αυτές δηλαδή που στήριξαν τον Σεπ Μπλάτερ.

Ορισμένες χώρες, κυρίως Ευρωπαϊκές εξετάζουν το ενδεχόμενο να μποϋκοτάρουν το Μουντιάλ της Ρωσίας (2018) και να αγωνιστούν σε δική τους διοργάνωση, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού Τζον Γουϊτινγκεϊλ (John Whittingdale) μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της FA, Γκρεγκ Ντάϊκ (FA Chairman Greg Dyke): «Μιλήσαμε για την πιθανότητα ενός εναλλακτικού Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατά πόσο η UEFA θα βοηθούσε σ΄αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κλοιός γύρω από τον Μπλάτερ, άρχισε να σφίγγει περισσότερο, όταν αποκαλύφθηκε η πιο κάτω επιστολή που εμπλέκει τον Γενικό Γραμματέα της ΦΙΦΑ και δεξί χέρι του Μπλάτερ, Jerome Valcke.

"Στα τεράστια σκάνδαλα της ΦΙΦΑ, ξεχωρίζει η μεγάλη αποκάλυψη της πιο κάτω επιστολής, με την οποία η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νοτίου Αφρικής καταβάλει στην ΦΙΦΑ 10 εκατομμύρια δολάρια για το "Πρόγραμμα Θρυλικής Διασπορά."

Letter from South Africa FA to FIFA instructing $10m payment to Warner WAS addressed to  Jerome Valcke

Α.Ευαγόρου | apoelgroup.com




















No comments:

Post a Comment