Wednesday 9 December 2015

ΑΠΟΕΛ: Νίκη στο «Λευκόθεο» | Ήττα στο «Σπύρος Κυπριανού»

Μια νίκη και μια ήττα, ήταν ο ψεσινός απολογισμός των ομάδων μας, σε Καλαθόσφαιρα και Πετόσφαιρα.

Το ταξίδι στη Λεμεσό δεν ήταν ευχάριστο, αφού τα παιδιά του Παμπαγκά έχασαν από τους Καραβιώτες με 3-1 σετ, ενώ τα παιδιά του Βόβορα έβαψαν γαλαζοκίτρινο το ντέρμπι στο Λευκόθεο κερδίζοντας στο Λευκωσιάτικο ντέρμπι την Ψησταριά Καπάτσος Ομόνοια με 75-63.
  • Ήττα από Α.Ε. Καραβά (Πετόσφαιρα)
  • Πήρε άνετα το ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ (Καλαθόσφαιρα)
Πήρε άνετα το ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε άνετα την Ομόνοια με 75-63 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας Ανδρών. Η ομάδα μας πέτυχε δεύτερη κολλητή νίκη και ανέβηκε στην 3η θέση με παιχνίδι περισσότερο. Πρώτος σκόρερ ο Ντεμπουά με 19 πόντους, ένα  τρίποντο, 10 ριμπάουντ και δυο ασσίστ. Καλύτερος παίχτης του αγώνα ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ που βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα μας να φτάσει στη νέα επιτυχία.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν αντιμετώπισε το οποιοδήποτε πρόβλημα για να κάμψει την αντίσταση της Ομόνοιας. Έλεγξε το ρυθμό από τα πρώτα στάδια του αγώνα και απέκτησε από νωρίς  προβάδισμα, το οποίο διεύρυνε σταδιακά και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Η ομάδα μας χρειάστηκε πέντε λεπτά αγώνα για να μεγαλώσει τη διαφορά. Ο αντίπαλος αντιστάθηκε μέχρι το 7-7 και από εκείνο το σημείο οι καλαθοσφαιριστές του Γιώργου Βόβορα δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Έκλεισαν το 1ο δεκάλεπτο με 15 – 11 και άρχισαν τη 2η περίοδο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων.

Ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε τη διαφορά στους οχτώ πόντους, αλλά μειώθηκε προς στιγμήν στην ελάχιστη τιμή της. Η ομάδα μας, με τη στήριξη του κόσμου επανέφερε και πάλι τη διαφορά στο +8 και πήγε στα αποδυτήρια με το 33-25.

Στην επανάληψη, οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και δημιούργησαν από πολύ νωρίς προβάδισμα διψήφιου αριθμού. Η διαφορά σταθεροποιήθηκε στους 14 πόντους και τελικά ο ΑΠΟΕΛ την έκλεισε στο +15.

Στο τελευταίο 10λεπτο τα πάντα είχαν κριθεί, απλά απέμενε το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκε  το γεγονός και έκανε συντήρηση δυνάμεων, γεγονός που επέτρεψε στον αντίπαλο να μειώσει τη διαφορά ακόμα και στους οχτώ πόντους. Ωστόσο στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε και έβαλε πρόωρο τέλος στον αγώνα.

Το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα, ΕΔΩ!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-11, 33-25, 57-43, 75-63
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Στάνλεϊ 5, Μπίγκς 10, Σιζόπουλος 14,  Κούνας 7, Παντούρης 7,  Ράμσεϊ, Τέρνερ 13, Ντεμπουά 19.
Ήττα από ΑΕ Καραβά

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε με ήττα ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα πετόσφαιρας Ανδρών. Η ομάδα μας έχασε στο στάδιο «Σπύρος Κυπριανού» από την ΑΕ Καραβά με 3-1 σετ και παρέμεινε στην 6η θέση με οχτώ βαθμούς, τρεις πίσω από την 4η θέση.

Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να φύγει νικητής από μια δύσκολη έδρα και να αποκτήσει προβάδισμα για είσοδο στην 4αδα. Παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσει την προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων του.

Η ομάδα μας πάλεψε το πρώτο σετ, ωστόσο οι πετοσφαιριστές μας υστέρησαν στα σημαντικά σημεία και ηττήθηκαν με 25-21.

Στο 2ο σετ, ο ΑΠΟΕΛ εμφανίστηκε επηρεασμένος από την εξέλιξη του αγώνα και δεν προέβαλε ιδιαίτερη αντίσταση στους γηπεδούχους που κέρδισαν πιο εύκολα με 25-15.

Στο 3ο σετ, οι πετοσφαιριστές του Δημήτρη Παμπακά παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα. Περιόρισαν τα λάθη και με κλειδί τη σωστή αμυντική συμπεριφορά μείωσαν σε 2-1 (25-21).

Στο 4ο σετ, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι καιι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ομάδα μας βρισκόταν σε συνεχή επαφή με το σκορ, αλλά προς το τέλος ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και πήρε τη νίκη (25-21).

ΤΑ ΣΕΤ: 25-19, 25-15, 21-25, 25-21
ΑΠΟΕΛ (Μ. Παμπακάς): Γεωργίου, Χόστερ, Χατζηπαύλου, Κοζλόφσκι, Τζόρτζεβιτς, Ευσταθίου, Λίμπερο: Παντελή. Αλλαγές: Χαλλουμής, Φαρχάν, Πέτρου.

No comments:

Post a Comment