Saturday 17 January 2015

Ο Αλγερινός Φορ του ΑΠΟΕΛ, Rafik Djebbour πιστεύει ότι η Εθνική ομάδα της χώρας του, μπορεί να κερδίσει το Orange Africa Cup of Nations 2015

Ο Rafik Djebbour πιστεύει ότι η Εθνική ομάδα της χώρας του, η Αλγερία, έχει ότι χρειάζεται για να κερδίσει το Αφρικανικό Κύπελλο Afcon του 2015 που αρχίζει σήμερα.

Δύο μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα σε επίπεδο Εθνικών ομάδων θα έχουμε το 2015. Αρχικά, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Αφρικανικό Κύπελλο των Εθνών, που ξεκινά σήμερα στην Ισημερινή Γουινέα, ενώ το καλοκαίρι τη σκυτάλη παίρνει το Κόπα Αμέρικα.

To Orange Africa Cup of Nations Equatorial Guinea 2015, που ονομάστηκε Πορτοκαλί / Orange, από τον χορηγό της διοργάνωσης, τον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Orange, αρχίζει σήμερα 17 του Γενάρη και τελειώνει με τον τελικό της 8ης του Φλεβάρη. Ο 30ος διαγωνισμός διεξάγεται στην Ισημερινή Γουινέα, ενώ ο αρχικός διοργανωτής έπρεπε να ήταν το Μαρόκο, όμως αρνήθηκε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση για τον φόβο του ιού Έμπολα. (apoelgroup.com)
Ολόκληρη τη συνέντευξη του άσσου του ΑΠΟΕΛ.... 

Rafik Djebbour - ΑΠΟΕΛ
- Σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο ΦΟΡ του ΑΠΟΕΛ Rafik Djebbour στη Κυπριακή έκδοση της ποδοσφαιρικής ιστοσελίδας "Gól Fútbol" δήλωσε ότι η Εθνική Αλγερίας μπορεί να κερδίσει το φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής "Afcon".

Το Αφρικάνικο κύπελλο των Εθνών για το 2015, βάζει σήμερα μπρος, με τη διοργανώτρια χώρα της Ισημερινής Γουινέας να δίνει τον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης, απέναντι στην Εθνική ομάδα του Κογκό.

Η εθνική ομάδα του Ραφίκ βρίσκεται στον όμιλο του "θανάτου" όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, μαζί με την Γκάνα, τη Σενεγάλη και τη Δυτική Αφρική, ομάδες που αγωνίστηκαν σε Παγκόσμια κύπελλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... 

Ο Djebbour που αγωνίστηκε με την Εθνική της πατρίδας του στο Παγκόσμιο κύπελλο το 2010, παρουσιάζεται αισιόδοξος παρά την εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση “ Η Εθνική, τώρα είναι πιο ώριμη και έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει αρκετά πράγματα και να έχει μια πολύ καλή πορεία,” είπε στο Gól Fútbol.

“Βεβαίως ο καιρός και η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου στην Αφρική είναι πάντα δύσκολος συνδυασμός, αλλά πιστεύω η χώρα μου έχει καλές πιθανότητες.”

Ο Djebbour δεν τα κατάφερε να πάρει το κάλεσμα από τον Εθνικό προπονητή Christian Gourcuff αφού άργησε να πολύ να μπει σε κανονικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα ο Γάλλος εκλέκτορας να προτιμήσει τους Ishak Belfodil, Islam Slimani, και El Arbi Soudani για την επιθετική γραμμή της Αλγερίας, παρόλα αυτά, ο 30χρονος Ραφίκ πιστεύει ότι θα επανέλθει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.
Ο Djebbour πιστεύει ότι έχει αυτό που χρειάζεται, για να αγωνιστή ξανά στο Εθνικό συγκρότημα.
“Μετά το Παγκόσμιο κύπελλο άρχισα να σκέφτομαι διαφορετικά για την Εθνική και για όσο καιρό μπορώ να αγωνίζομαι ακόμα, θέλω να είμαι μέλος της ομάδας, αλλά πρέπει να αποδείξω με σκληρή δουλειά, ότι μπορώ να είμαι μέρος της ακόμα.

“Οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες και παίζουν πολύ καλά, γι αυτό πρέπει να ανεβάσω τους ρυθμούς μου, αν όντως θέλω να είμαι μέλος της ομάδας ξανά.

Ο Djebbour έχει συνολικά 33 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του και έχει πετύχει 5 τέρματα μέχρι τώρα.

Το Αφρικάνικο Κύπελλο των Εθνών, Afcon, διοργανώνεται από την Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Επιμέλεια άρθρου: Α.Ευαγόρου > apoelgroup.com
gol-futbol.com

No comments:

Post a Comment